Вътрешно въстание в Барса! Започва вот на недоверие срещу президента

снимка: twitter.com

Днес в офисите на Барселона стана горещо, след като започна процедурата по искането на вот на недоверие срещу президента на каталунците Джосеп Мария Бартомеу. Мандатът му изтича през 2021 година, но от управата на "блаугранас" вдигат вътрешно въстание срещу методите на ръководене на президента на клуба. Главното действащо лице на опозиционерите е Агусти Бенедито. Той е бивш кандидат за шеф на Барса от 2010 и 2015 година.

Именно той се появи в офисите на "Камп Ноу" и официално подаде иск да получи документите, необходими за провеждането на цялата процедура. Барселона трябва да му ги предостави до пет дни, а след това Бенедито ще разполага с две седмици да събере подписите на поне 15 % от клубните членове. Това са около 16 500 души.

Ако тази стъпка бъде изпълнена, то Агусти трябва да накара 2/3 от всички членове да гласуват против управлението на Бартомеу. Само така ще се стигне до официално провеждане на нови избори за президент на Барселона.

Основните причини за недоволството срещу шефа на каталунците са провала на трансферния пазар това лято и загубите от Реал (Мадрид) в мачовете за Суперкупата на Испания. Преди клубните членове да създадат бунт срещу Бартомеу това сториха и най-върлите привърженици на каталунците, които пуснаха специална декларация към ръководството.

"Бордът на директорите се справя изключително лошо. Бартомеу трябва да си подаде оставката, той няма контрол върху нищо. На прага сме на голяма криза и трябва да действаме", заяви Агусти Бенедито.