Вратар подлуди бранители и направи чудото в 90-ата минута!

снимка: twitter.com

Вратарят е футболист, от когото се очаква сигурността пред собствената врата и който трябва да прави спасяване след спасяване. Когато обаче говорим за изоставане в резултата, а минутата на таблото е 90-а, то стражът винаги е в противниковия пеналт. Рядко се случва той да повлияе на играта в такъв важен момент, но ако го стори, това е истинска магия.

Точно такъв е случаят с вратаря на Мехелен Колин Кусеманс. Отборът му губеше с 1:2 в гостуването си на Мускрон-Перувелц в мач от 9-ия кръг на белгийската Юпилер лига. Мехелен имаше фаул в своя полза и стражът нахлу в наказателното поле, където овладя центрирането и започна да мами с финтове бранителите на Мускрон. Кусеманс загуби топката, но негов съотборник му я върна отново. Вратарят пак залъга бранител и центрира по земя в пеналта, където намери съотборника си Елиас Кобо, а той изравни.

Така Кусеманс се превърна в истински герой след асистенцията. Мехелен е 13-и с 8 точки, а Мускрон е на трета позиция със 17 пункта и изостава от Брюж и Шарльороа.

Вижте страхотното изпълнение на Кусеманс: