Волейшампионките от Марица потеглят още на 1-ви януари на турне в Турция

Още в първия ден от новата 2017 година женският отбор на Марица (Пловдив) заминава на турне от приятелски срещи в Турция, което ще е основна част от подготовката на българските шампионки за шестнадесетинафиналния им сблъсък с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ.

От 1 до 8 януари Жълто-сините ще се готвят в югоизточната ни съседка, където ще изиграят контроли с поне три тима от най-силното женско национално първенство в света. Уговорени са мачове с четвъртия, петия и шестия от временното класиране след първия полусезон в турската Султанлар Лиги -  съответно Галатасарай (Истанбул), Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) и Чанаккале Беледийеспор (Чанаккале). Датите и началните часове на тези интересни двубои ще бъдат уточнени на място в Турция.

Поради ангажираност на някои от състезателките на Иван Петков с националните гарнитури на България, отборът на Марица ще пътува за Турция в същия състав като при гостуването на сръбския Железничар (Лайковац) миналата седмица, включващ и две от отстъпените на Раковски (Димитровград) волейболистки – Силвия Андреева и Мирела Шахпазова.

Малко след завръщането си от обиколката на Мраморно море, пловдивчанки ще заминат за Италия, където на 12 януари от 21:30 б.в. излизат за първия си мач срещу Ямамай. Реваншът в пловдивската зала Колодрума е на 25 януари от 18:30 часа.