Вижте защо Де Роси отказа да влезе като резерва (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Телевизионните камери уловиха интересна ситуация, разиграла се на резервната скамейка на Италия в снощния бараж срещу Швеция на "Сан Сиро". В последните минути на срещата при резултат 0:0 помощник-треньорът на "адзурите" се насочи към халфа на Рома Даниеле Де Роси и му даде указания за влизането му в игра. Футболистът обаче побесня от ярост, че Джанпиеро Вентура го пуска като резерва и започна да крещи. Де Роси сочеше към Лоренцо Инсиние и показа бурно недоволство.

"Защо, по дяволите, трябва да влизам аз?", изкрещя халфът на Италия. След края на двубоя той обясни ситуацията:

"Просто казах, че бяхме в края на мача и се нуждаехме от победа, така че трябваше да вкараме в игра нападатели. Също посочих и Инсиние. Не трябваше да влизам, макар това да бе тактическо решение. Съжалявам, ако съм обидил някого. Просто знаех, че трябва Инсиние да влезе в игра вместо мен", заяви Де Роси.

Както вече стана ясно, Италия пропуска Мондиал 2018 в Русия след равенството у дома 0:0 срещу Швеция в баража. Двубоят в Скандинавия завърши с поражение с 0:1 за тима на Вентура и така италианците ще гледат световното в Русия по телевизията.

Вижте видео от скандала с Де Роси ТУК!