Вижте коя е българката, загинала в катастрофа с НБА звезда (СНИМКИ)

галерия:

снимка: twitter.com

Светът на баскетбола потръпна вчера след ужасяващата катастрофа, която отне живота на бившата звезда в НБА Расуел Бътлър. Потръпна обаче и музикалния свят в САЩ заради половинката на бившия играч на Маями и Сан Антонио - певицата Лиа ЛаБел. 

crash.jpg

Лиа е стопроцентова българка, макар да е родена в Торонто, Канада през 1986 година. Лиа е дъщерята на Трошан и Анастасия Владовски. Баща й е основател на култовата банда "Сребърни гривни", а майката - сопраното в оригиналния състав на "Тоника" под фамилията Бинчева, които избират свободата през далечната 1979 година. Чичото Цветан Владовски-Чочо бе вокалист на "Тангра". Ето откъде Лиа наследява своя музикален талант.

leah.jpg

Още на 16-годишна възраст тя достига до финала на музикалното шоу "Америкън Айдъл". През 2004 тя пленява с таланта си журито на формата и става звезда в цяла Америка. След това завършва гимназия в Сиатъл и се занимава с "госпъл" музика. През далечната 1993 година е втора в конкурса за красота Мис Почти тийнейджър на щата Вашингтон и след това е втора в националното издание. 

leahh.jpg

По-късно след формата се мести в Лос Анджелис, където се подвизава като беквокалистка на Кери Хилсън, Джордин Спаркс и Елик Бенет. Най-добро приятелство има със Спаркс, като жълтите издания дори ги обявяват за двойка.

leahhh.jpg

ЛаБел опитва да направи солова кариера, но това е неуспешна стъпка и през 2010 тя спира да се занимава с музика. Талантът й обаче е безграничен - тя прави няколко клипа и ги качва в "Youtube", на другата сутрин се събужда със съобщения от един от най-известните американски продуценти Джърмейн Дюпри.

Скоро тя започва работа в компанията на американския рапър - "ЛаФейс Рекърдс", където изкарва голямото си парче - "Да насексим положението". Хитът е толкова успешен, че влиза в топ 100 на Америка за 2012 година. Парчето е толкова добро, че дори списание "Космополитън" решава да го раздаде безплатно на абонатите си, като плаща правата за сваляне в интернет. Скоро певицата издава и първия си солов албум.

leahhhh.jpg

Накрая на миналата година стана ясно, че Лиа Лабел и Ресуъл Бътлър са се сгодили. Злощастната катастрофа обаче им отне всички бъдещи планове и общи мечти.

labelle.jpg