Витоша приема финала на Даунхил сериите

От 6 до 8 Октомври ще се проведе големия финал на Българските Даунхил Серии за 2017! Home Mountain Bike Cup се провежда ежегодно в района на Бай Кръстьо и Драгалевски лифт и всяка година предизвиква някой от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за призовите места!

Състезанието е решаващо за крайните резултати в Българсите Даунхил Серии за 2017, които тази година включваха общо 5 кръга на 5 различни локации. Домакини на сериите до този момент бяха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец, а именно Витоша ще определи шампионите за годината.

Водач във временната ранглиста е Стивиан Гатев при мъжете, следван само на 50 точки разлика от основния си опонент за спечелването на титлата – Росен Ковачев. При юношите преднина има Румен Белезирев, но след него само на 20 точки разлика е двукратния национален шампион Йордан Анчев, което прави състезанието още по интересно и решаващо за много неща.

Друга интересна част от програмата на “Home Mountain Bike Cup 2017” ще бъде традиционната изложба „Най-добрите кадри на сезона“, която ще се проведе в петък, 6.10, от 17:30 в клуб Switch /НДК под Моста на Влюбените/. В нея ще се включат повече от 10 фотограви, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона.