Витали Кличко: Не съм имал по-труден опонент от Кори Сандърс

Полицейските власти в Йоханесбург продължават да търсят хората, които през уикенда застреляха смъртоносно бившия световен шампион по бокс в тежка категория Кори Сандърс.


"Снайпер" Кори бе застрелян в стомаха по време на обир в ресторант, където бившият боксьор присъства на парти по случай рожден ден.


Властите в Йоханесбург потвърдиха, че издирват три лица, като на този етап полицейските акции все още нямат успех.


Кори Сандърс не е първият известен спортист от Южна Африка, който намира смъртта си по подобен начин. Преди по-малко от година ръгбистът Соли Тийбилика бе убит в таверна в Кейптаун, след като двама души откриха безразборна стрелба в заведението.


Междувременно настоящият носител на титлата на Световния боксов съвет Витали Кличко изрази съжаление за случилото се с Кори Сандърс. През 1994 Витали отмъсти на южноафриканеца за унизителния нокаут, който той нанесе на по-малкия му брат Владимир в Хановер.


"Кори Сандърс е най-трудният опонент, който някога съм имал", заяви Витали след смъртта на Сандърс.


"Той бе бърз, като можеше да поема удари, но и да раздава такива. Неговият стил бе изключително опасен, но и неудобен специално за мен. Помня, че бях много щастлив от факта, че спечелих мача си срещу него", добави Кличко.