ВИДЕО: Миланов и ЦСКА със страхотен обрат в супер куриозен двубой

снимка: БТА/AP

ЦСКА (Москва) с Георги Миланов в състава си стигна до отличен обрат срещу Виктория Пилзен в Санкт Петербург, като "армейците" се поздравиха с победа с 3:2 над чешкия шампион.

 

Ражторал шокира домакините в 4' с гол след грешка в отбраната, но до самия край на полувремето резултатът беше в полза на "армейците" след голове на Тошич (19) и Хонда (29).

 

Куриозен автогол на Рензик 10 минути преди края пък реши всичко. В добавеното време Акинфеев направи куриозна грешка, при която Бакош успя с глава да засече във вратата за крайното 3:2.

 

Георги Миланов се появи 20 минути преди края на двубоя, но заздрави халфовата линия на отбора си, който се представяше лошо след подновяването на играта през второто полувреме. Той се отчете с няколко ключови намеси в защита и няколко отлични паса за Тошич, Хонда и Муса.

 

Това е първа победа за руския тим, който игра на "Петровски" заради ремонта на своя "Лужники". "Армейците" имат три точки и вече са на трето място. Виктория е на последно място с 0 точки.

 

Двубоят започна кошмарно за домакините, които при контраатака бяха хваната неподготвени - след опит за далечен удар на играч на Виктория, топката се озова в краката на Ражторал, който се възползва от неориентираното излизане на Акинфеев и успя да се разпише за чешкия шампион.

 

Това активира "червената лампичка" в лагера на "армейците", които се хвърлиха в бесни атаки, но не успяха да създадат положения. Това обаче нямаше значение в 19', когато Ахмед Муса направи отличен пробив по дясното крило и намери отлично Тошич, който засече, топката се отклони в защитник и влетя неспасяемо в мрежата - 1:1.

 

Това обърка сметките на гостите и до края на полувремето ЦСКА бе абсолютен господар на терена, а още в 29' "червените" вече водеха - авторът на първия гол Зоран Тошич изведе отлично Кейсуке Хонда, а японецът нямаше проблеми да отбележи втория си гол в кариерата в Шампионска лига за 2:1.

 

До края на полувремето домакините продължиха да дикктуват темпото в двубоя, но така и не успя да отбележи нов гол. След почивката обаче те могат да се чувстват много щастливи, че не се стигна до изравняване, след като Ражторал и Хорват бяха много близо до това да изравнят, но се оказаха неточни в завършващата фаза, а спасявания успя да направи и Акинфеев.

 

Все пак ЦСКА сложи точка на спора в 79', и то по куриозен начин - Тошич натисна защитник, който върна към своя вратар. Козачик обаче реши не да избива, а да си спира топката, като тя мина под крака му - нелеп автогол и 3:1.

 

Малко преди това на терена се появи Георги Миланов, който се включи отлично в халфовата линия и раздаде няколко отлични подавания. Той обаче успокои халфовата линия със своите пасове и Виктория нямаше нужното време, за да търси обрат в срещата.

 

До края на срещата обаче ЦСКА допусна нов куриозен гол в срещата - при центриране на Ражторал Акинфеев опита да боксира топката, а тя рикошира в главата на противник, връщайки се в малкото наказателно поле. Акинфеев беше изпреварен от Бакош, който с глава реализира за крайното 3:2. За повече обаче време нямаше и ЦСКА (Москва) успя да стигне до успеха.