(ВИДЕО) Чутовен скандал! БФС май покрива нелегалния ЦСКА 1948

Служебна бележка на БФС поставя под съмнение участието на ЦСКА 1948 в Трета лига. От нея става ясно, че отборът е приет в БФС на 20 юни 2017 година, баражът за влизане в Трета лига с Брацигово е изигран на 6 юни. Според изискванията обаче, за да бъде легитимен въпросния бараж, отборът е трябвало да бъде член на Футболния съюз 13 дни по-рано. Има ли измама с членството на ЦСКА 1948 в БФС, коментира журналистът Никола Дърпатов.

„Според наредбата отборът е трябвало да бъде член на БФС към 6 юни обаче е приет 3 седмици след това. Те не е трябвало да участват в този бараж и не бива да са допускани до игра в Трета лига, защото всеки отбор срещу когото те са играли, е ощетен. Имаме случаи, в които на други отбори е отказвано участие при подобни условия. Според законите на БФС те ритат за здраве и нямат право за промоция във Втора лига “, категоричен беше журналистът.

Борислав Попов, юрист към БФС и заместник на Боби Михайлов е посочил пред водещия на „Спорно за спорта“ Кирил Веселински, че всичко с членството на ЦСКА 1948 е документално изрядно, а задната дата не е проблем, защото всичко е позволено от изпълкома на БФС.

Позицията на ЦСКА 1948 е, че „нямат намерения да отговарят на запалянковци и още по-малко на такива с пристрастия към Литекс“.

„Този случай трябва да се разнищи, защото ако веднъж се пренебрегнат правилата, те отиват в кофата. БФС трябва да бъдат попитани защо са направили компромис за ЦСКА 1948, а за други отбори не са“, допълни Дърпатов.

Ивайло Петров – Пифа посочи, че не желае да коментира създалата се ситуация. „Не съм запознат юридически, но това не е приятно за българския футбол. Има един ЦСКА и той е на Армията“, заяви бившият футболист.