Вицепремиер на Испания ще съди устатия Стоичков

Христо Стоичков за пореден път се забърка в чутовен скандал. И този път проблемите за Камата са повече от сериозни и едва ли ще му се размине. Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария възнамерява да съди до дупка българската легенда, след отправените обвинения към нея във франкизъм. Това съобщи испанската агенция EFE, цитирана от спортния ежедневник "Marca". 

Ицо пробва да с еправи на интересен и хвърли кал върху 46-годишната дама като в тв ефир обяви, че дядо й, баща й и дори непълнолетният й син са последователи на диктатора - генерал Франко. Стоичков изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя.

Камата определи като "пълен срам" действията на цялото правителство на Испания. Той направи това изявление пред мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, като се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си. 

"Нейният дядо - франкист, баща й също, тя самата, вероятно и синът й. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", каза Стоичков, но сега заради тези си думи ще бъде призован в съда.