Великият капитан Владо Николов празнува юбилей!

снимка: twitter.com

Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов навършва днес 40 години. Треньорът и президент на Левски сподели пред bgvolleyball.com, че няма да празнува и че животът му не се променя с нищо.

"Вече съм на 40, но за мен няма нищо по-различно. Всичко си е постарому. Работя и живея по същия начин и със същото темпо", каза Владо. 

"Денят ми започна както обикновено, да закарам на училище и градина за трите ми по-големи деца. Веднага след това последваха работни ангажименти и множество телефонни обаждания. Благодарен съм на хората, които се сетиха за мен. Те правят деня ми още по-хубав. Днес няма да празнувам. Повечето хора смятат, че тази годишнина не се отбелязва. И аз така. Може да е суеверие, може и друго нещо, но все пак реших да го пропусна.

Чувствам се перфектно и се надявам да продължа все така. На днешния ден си пожелавам само здраве за мен за семейството ми", сподели Владо Николов.

Той бе истински лидер за "лъвовете", като донесе на България три бронзови медала - от Световното първенство през 2006 в Япония, от Световната купа година по-късно в Страната на изгряващото слънце и от Евроволей 2009 в Турция. Владо прекрати кариерата си след Европейското първенство през 2015 в България и Италия, на което нашите момчета завършиха четвърти. Иначе Николов е печелил и Шампионската лига в своята богата на успехи кариера. Той стори това с френския Тур през 2004/2005, когато бе избран и за MVP.