Важен успех за младите лъвчета на Евроволей 2015

снимка: cev.lu

Националният отбор на България за юноши младша възраст постигна важна победа в група 2 на Европейското първенство по волейбол в Турция, след като победи връстниците си от Чехия с 3:0 (25:23, 25:22, 25:19). Въпреки 0-та в графата на Чехия, срещата бе спечелена много трудно от малките лъвове, като те показаха по-силна психива във важните моменти.

Трите точки, които момчетата на Драган Иванов спечелиха са много важни за класирането им. С днешния успех те се нареждат на втората позиция със седем пункта, пред тях е Турция с осем. За сега българите си гарантираха почти сигурно участие в борбата за местата от пето до осмо място. По-късно днес домакините ще се изправят срещу Испания, а в другата среща един срещу друг ще играят тимовете на Румъния и Германия. 

Най-резултатен за сънародниците ни бе капитанът Радослав Парапунов, който реализира 15 точки, а Стефан Иванов и Пламен Шекерджиев добавиха по 14. 

Следващата среща на лъвовете е утре от 14:30, а техен противник ще е Испания, като с този мач ще завърши участието на двата тима в груповата фаза.