Утре в Габрово е първия мач за титлата по хандбал при жените

Спортна зала „Орловец” в Габрово ще приеме отборите на „Бъки” и „Етър 64”, които утре (вторник) от 18:00 часа излизат в първи мач от „Супер финала” за шампионската титла на България по хандбал при жените. Двата тима се познават отлично и в последните години са основните фаворити за златните медали в първенството и Купата на България. Последният мач между тях беше на 9 април във Велико Търново от основната фаза, като „Етър 64” спечели с 33:20.

В отбора на домакините от „Бъки” няма да играе лявия гард Мадлен Тодорова, която е контузена.

„ Много важен мач за шампионската титла. Първа среща и мача е в Габрово. Задължително трябва да го спечелим . Освен Мадлен нямаме проблеми с контузени хандбалистки. Всички са здрави и тренират с настроение.  Искам да играем както през  второто полувреме на мача със „Свиленград” преди една седмица. Раздаване максимално на терена и концентрирани в защита и нападение”, сподели старши треньора на „Бъки” Веселина Златева.

Гостенките от Велико Търново ще пристигат с основния си състав и с амбицията за победа в Габрово.

„ При нас всичко е наред. Подготовката върви нормално и за радост нямаме контузии. Стана традиция в последните години с „Бъки” да играем финали и наистана се познаваме отлично. Знаем какво могат. Равностойни мачове ни очакват, но нашите състезателки имат повече опит , който дано  да наклони везните в полза на Етър. Винаги го казвам преди важен мач че, ако  допуснем  по-малко грешки от противника, ще победим.  Категорично ще играем за успех в Габрово”, каза наставникът на „Етър 64” Йонка Генчева.

Съдии на утрешната среща са Младен Белов / Галин Караджов, а втория мач за титлата на България при жените ще бъде на 20 май (събота) от 18:00 часа във Велико Търново.