Уайлдър: Пулев може да разкрие Джошуа

Световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър се провъзгласи за краля на тежката категория в бокса. Американецът има 38 победи, от които 37 с нокаут, като няма нито едно поражение. Бомбардировача ще се изправи на 4 ноември в Бруклин срещу Луис Ортис, който подобно на него също не е допускал загуба (27-0). 31-годишният здравеняк обаче не се цели само в победата над Кинг Конг, а и във възможността да обедини всички пояси през следващите 12 месеца.

„Аз съм Човекът в дивизията. Аз съм най-добрият. Когато нокаутирам Ортис, ще си поискам уважението, което той ми дължи. Мачът ни е в Ню Йорк, а знаете какво стана с Кинг Конг в Ню Йорк. Ще го откажа до третия рунд, но няма да се извинявам, ако го просна още в първия. След това е ред на Джошуа. Всички говорят за него, но той не е идвал тук, не се е боксирал в САЩ и не знае какво е. Ако онзи, с когото ще се бие сега, Пулев, не го разкрие, ще го направя аз, няма проблем”, изригна Уайлдър при презентацията на мача му с Ортис.

В същото време, Кобрата намери добър начин да разпусне между тренировките и в подготовката си за сблъсъка с Джошуа. Българинът ще се опита да отнеме световните му пояси на WBA, IBF и IBO на 28 октомври на „Принсипалити Стейдиъм” в Кардиф пред 80 хиляди зрители. Малко повече от месец преди сблъсъка Кубрат гледа на живо мача от петия кръг на немската Бундеслига между Херта и Байер Леверкузен в Берлин, спечелен от домакините с 2:1.