Уайлдър призова Джошуа: Бием и правим битка за обединяване на титлите!

снимка: twitter.com/SHOWTIME Boxing

Американската боксова звезда Дионтей Уайлдър се закани на Антъни Джошуа и призова британеца за битка, обединяваща поясите им в тежка категория. В момента той държи титлата на Световния боксов съвет (WBC), докато Ей Джей е носител на коланите на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF). И на двамата обаче първо им предстоят защити. Джошуа ще брани поясите си от Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф, докато Уайлдър ще мери сили с Луис Ортис на 4 ноември. Американецът обаче е убеден, че и двамата ще запазят господството си в категорията и иска мач за обединяване на всички титли. Това е мечтата на боксовите фенове по целия свят, като те не са виждали абсолютен шампион от 1999 година, когато Ленъкс Люис обедини коланите на WBC, WBA и IBF.

"Когато победя Ортис, искам Джошуа. Всеки знае, че желая обединяване на титлите. Когото и да трябва да победя, за да стигна до подобен сблъсък, ще го сторя", заяви безкрайно мотивираният Уайлдър, цитиран от "Сън". 

"Ако Ортис се окаже вратата към обединението, то аз нямам търпение да се бия с него. Крайната ми цел е да притежавам всички пояси", сподели американецът.

Уайлдър призна, че е отправил оферта за двубои с Тайсън и Хюи Фюри, както и с украинската легенда Владимир Кличко, който прекрати кариерата си. 

"Знаете ли, Кличко ми каза да се бия с някой друг. Но аз притежавам титлата на Световния боксов съвет. Защо не дойдеш да си я вземеш? Щом съм толкова лесен, защо хората ме отбягват? Не го разбирам", запита се ексцентричният боксьор. 

31-годишният Уайлдър е спечелил 38 от 39 мача с нокаут и няма нито едно поражение на ринга. Четири години по-младият Джошуа също е непобеден, като има в актива си 19 успеха с нокаут от 19 двубоя.