Уайлдър преди шестата защита: Вече ще поваля Стивърн

снимка: twitter.com/SI Now

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър се закани да нокаутира претендента за пояса Бърмейн Стивърн. Двамата ще се бият на 4 ноември в Бруклин, като вече имат един мач помежду си. В него американският шампион надви съперника си по точки и по този начин завоюва единствената победа в кариерата си, която не е дошла след нокаут. Сега обаче целта на Уайлдър е да повали Стивърн. Шампионът трябваше да се бие на същата дата с Луис Ортис от Куба, но претендентът за титлата се провали на допинг тестовете и съсипа една от най-чаканите битки за годината. 

"Стивърн си изпроси този бой. Ще си го получи. В първата среща си счупих ръката в третия рунд. Въпреки това продължих да доминирам. Имаше доста причини защо този бой продължи 12 рунда. Този път няма да чуете финалния гонг. Без значение на обстоятелствата, които се изправят на моя път, ще продължа да гоня целта, а тя е да стана абсолютен шампион", заяви увереният Уайлдър.

Стивърн също не отстъпи. "Готов съм и искам да си върна пояса от Уайлдър. В първия мач Уайлдър избегна куршума, но няма да го направи сега. Поучих се от своите грешки", сигурен е претендент номер 1 за пояса на Световния боксов съвет. 

Уайлдър ще се стреми да защити титлата за шести път. Той има 38 победи (37 с нокаут). Балансът на Стивърн пък е 25 победи (21 с нокаут), 2 загуби и 1 равен.