Уайлдър натъжен: Не ме харесват, защото съм черен

снимка: twitter.com

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър е разочарован, че привържениците на бокса и специалистите не признават успехите му. Причината според него е цветът на кожата. 32-годишният американец изрази болката си, че ако бе бял, щеше да е много по-популярен. Уайлдър заяви, че всички боксьори се опитват да избегнат сблъсък с него, защото знаят, че ще бъдат повалени.

"Няма как сам да докажа, че съм най-силният в света. Нужен ми е противник. Нужни са ми най-силните съперници. Предизвиках всичките да се бият. Едни поеха по един път, а други ги хванаха с допинг. Никой от моите недоброжелатели не иска да ме види на ринга с достоен опонент, защото ако това се случи, ще бъда победител, а те трябва да признаят своята грешка. Уверен съм, че ако бях с друга националност, щях да бъда по-популярен. Всичко това е, защото съм черен", заяви разочарованият Уайлдър в интервю за ESPN.

Тази нощ шампионът излиза за защита на пояса на WBC срещу Бърмейн Стивърн в Бруклин. Уайлдър има невероятните 38 победи на ринга и нито една загуба. Той не е печелил с нокаут само веднъж - именно срещу Стивърн през 2015.