Трима българи пропускат 1/2-финалите на "Странджа"

снимка: БФ Бокс

Трима български боксьори няма да излязат за полуфиналните си мачове от "Странджа" днес.

Айрин Исметов вече пропусна своя мач в кат. до 64 кг срещу Лоренцо Сотомайор от Азербайджан. Другите двама, които няма да се качат на ринга довечера са Даниел Асенов при 52-килограмовите и Елиан Димитров в кат. до 60 кг.

Айрин е с контузия на палеца на лявата китка, където имаше проблем и преди турнира. Той игра с болки и в първия си мач вчера и треньорското ръководство реши да не рискува. 

Даниел Асенов вече отпътува за Ямбол с пукната глава и сътресение. Той получи травмата в мача си снощи от четвърфиналите с тайландеца Бутде, който бе прекратен.

С цели три аркади пък е Елиан Димитров. Той е изразил желание да играе срещу Елвин Исайев от Азербайджан, но лекарският щаб и треньорите категорично са забранили. 

Равносметката на българските боксьори дотук са две спукани глави – на братята Даниел и Катин Асенови, и общо 4 аркади – три на Елиан и една на Антон Димитров при 75-килограмовите. 

Помолен да коментира ситуацията и премахването на каските при мъжете главният треньор на националните ни отбори Михаил Таков заяви: „И аз съм се боксирал без каска. Просто трябва да се научим да избягваме ударите с глава. Състезателите трябва да свикват с тежки мачове в разстояние на две седмици, ако искат да постигат успехи на големите състезания“.