Три супербитки стоят пред Фюри, обяви Еди Хърн

снимка: twitter.com

Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри може да се изправи срещу трима невероятни съперници при завръщането си на ринга през 2018-а година. Първо обаче Циганския крал трябва да си върне лиценза, който му бе отнет, след като бе хванат с употреба на кокаин.

Британецът прие двугодишно наказание със задна дата от Британската антидопингова агенция, което изтече на 12 декември. Британският боксов борд по контрола потвърди, че случаят на Фюри ще бъде преразгледан отново през януари и тогава лицензът му може да бъде подновен. Ако това се случи, британецът може да мери сили с настоящия световен шампион на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа.

Пред него предстои и възможност в мача на завръщането да се бие с Дилиън Уайт. Другият потенциален съперник на Фюри е Тони Белю. 

"Джошуа иска най-големите битки, а среща с Фюри определено е такава. Тайсън знае, че преди това трябва да направи 1-2 битки, но ние сме готови и чакаме. Вече разменихме няколко съобщения за идеята как да осъществим подобна сделка, но до момента няма нищо конкретно. Разбира се, това е среща, която е в съзнанието на всички", заяви промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн.