Треньорът на Жалгирис видя слабости в Лудогорец и смята да ги използва

Треньорът на Жалгирис Валдас Дамбраускас даде обширно интервю преди утрешния мач с Лудогорец от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Литовският шампион е считан за аутсайдер в битката с "орлите", но спецът смята, че може да изненада българския шампион.

"Трудно е Лудогорец да бъде описан с едно изречение. Това е тим, който изглежда, че е съставен от два отбора. От една страна са хора, които мислят само за защитата, а от друга тези, които играят само в атака и не се връщат да помагат в отбрана. Затова понякога играта им изглежда хаотична. Това обаче поставя своите капан, тъй като могат да бъдат доста непредсказуеми", започна Дамбраускас.

"Схемата на Лудогорец се промени в последната година. Преди това те разчитаха само на Клаудио Кешеру в атака, а сега напред цели четирима могат да ти вкарат. Този "хаос", който създават играчите на Лудогорец никак не е удобен. Много по лесно е да играеш срещу отбори, които играят с ясна постройка, например квадрат в центъра или трима в защита с халф-бекове. Тогава можеш да използваш предварително заучени ситуации, но срещу хаос не можеш да очакваш нищо", притеснено каза спецът.

"Изиграхме две контроли (бел. ред. победа с 3:1 над Гьотеборг и 1:1 с БАТЕ Борисов), в които допуснахме два гола от наши грешки в защита. Лудогорец могат да се възползват много добре от подобни неточности и ние трябва да не го допускаме. От друга страна пък това ще ни попречи да се разгърнем в атака, ако съсредоточим повече играчи в отбрана. Разградчани обичат да атакуват през центъра, затова ще опитаме да ги пресираме там. Желанието им да атакуват пък отваря врати пред нас, ако успеем да отнемем топката да контраатакуваме по крилата, тъй като те редовно ангажират 7-8 човека за нападение", анализира треньорът на Жалгирис, разкривайки слабостите на Лудогорец.

Валдас Дамбраускас не пожела да коментира дали ще използва новите играчи, които отборът привлече и кой ще започне срещу Лудогорец. Спецът смята, че футболът в Литва не е толкова зле щом играчите му постигнаха няколко престижни победи. Той смята, че единственият минус на местния футбол е липсата на фенове по стадионите. Според него привържениците дават на играчите това, което тренировките и специалистите не могат.