Торпилата Иванов окичи България с рекорден медал

снимка: twitter.com

Най-добрият български плувец Антъни Иванов завоюва рекорден медал за България на световното първенство за юноши в американския град Индианаполис. Талантът от Велико Търново стори това, след като завърши трети в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай. Той закова хронометъра на 1:57.54 минути.

Шампион в Индианаполис е новата унгарска сензация Крищоф Милак, който с 1:53,87 минути постави нов световен рекорд за юноши. Със среброто се окичи японецът Юя Сакамото, завършил с време 1:57.05.

18-годишното торпедо донесе първи медал за страната ни от такъв шампионат. Отличия от световно първенство (без да броим тези в откритите води) е печелила само Таня Богомилова – сребро и бронз в Мадрид през 1986 г.  

Михаил Александров пък стана първенец на планетата на малък басейн, но с щафетата на САЩ – в Дубай през 2010 г, пише bgswim.com.

Най-предното класиране на Антъни на планетарен шампионат за юноши бе през 2015 в Сингапур, когато той завърши шести отново в любимата си дисциплина. На световното в Будапеща преди месец пък възпитаникът на Николай Вакареев направи истински фурор, след като завърши 8-и на 200 м бътерфлай, състезавайки се с най-добрите плувци в момента.