Торпилата Антъни Иванов почва шофьорски курсове

Явлението в българското плуване Антъни Иванов в момента си почива след повече от успешния си летен сезон, но използва ваканцията си целево. 18-годишният състезател, който стана трети в света при юношите и осми при мъжете на 200 метра бътерфлай, кара шофьорски курсове в родния си град Велико Търново. По този начин Антъни е решил да оползотвори малкото си свободно време.

"Ще започна шофьорски курсове. Време ми е. Колата ще ми даде повече мобилност и самостоятелност. Ще имам повече възможности да обикалям", коментира талантът пред bgswim.com.

"Не съм претенциозен. Като за начало ми трябва нещо скромно. Да се уча, да трупам шофьорски опит. Иначе баща ми беше обещал, ако плувам под 1:56 минути, да ми купи кола. Когато започнах да доближавам постижението, изведнъж уговорката започна да се променя", разказа още Антъни Иванов. 

През втората половина на септември той ще пътува до САЩ за избор на университет, където догодина да продължи образованието си.

В същото време стана ясно, че на плувеца предстоят тренировки с методика от леката атлетика. С тях той ще чисти слабости в плуването си. Това ще става под ръководството на треньора на състезателя по висок скок Тихомир Иванов - Георги Гетов. Това съобщи наставникът на Иванов - Николай Вакареев, пред bgswim.com. Лекоатлетическите занимания ще се провеждат във Велико Търново, където тренира и Тихомир Иванов. Затова и Вакареев е изготвил програма само една водна тренировка на ден.

"На световното първенство в Будапеща, плувайки с най-големите майстори на 200 м бътерфлай, изпъкнаха някои слабости на Антъни - в старта, подводната част, обръщания. Времето до шампионата за юноши в Индианаполис бе изключително кратко, за да ги изгладим - само 15 дни. Като треньорски указания и желание те бяха изпълнени. Чисто физически нямаше как да се случи. Това ще стане през подготвителния сезон", обясни Вакареев.