Тор, Ледения човек и Адвоката - прякорите в Манчестър Юнайтед

снимка: БГНЕС/EPA

Знаете ли кои са Тор, Леденият човек и Адвоката? Не, това не са главните супергерои в хитов американски екшън, а прякорите на футболисти от Манчестър Юнайтед. "Сън" разкри как се наричат помежду си звездите на "червените дяволи", които постоянно се шегуват един с друг.

Разбира се, най-впечатляващ е Тор. Както може да се досетите, това е шведският нападател Златан Ибрахимович. Пръв Пол Погба е започнал да го нарича така, като се е шегувал с него, че е истински бог. Тъй като е швед, Погба е избрал да го олицетвори с един от боговете в скандинавската митология.

Виктор Линдельоф е наричан от колегите си Леденият човек. Той наистина има сковаващо изражение и рядко демонстрира емоциите си. Адвокатът пък е прякора на Ромелу Лукаку. Той му е даден от Тиери Анри, който бе назначен миналото лято за помощник на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор и там работи с нападателя. "Той дискутира всичко най-подробно, дори чорапите си", шегува се легендата на Арсенал за Лукаку.

Други интересни прякори в Юнайтед са "Хлапака" - Маркъс Рашфорд, "Гласът" - Крис Смолинг, "Чудовището" - Неманя Матич, "Ел Команданте" - Антонио Валенсия и "Лепкащите ръкавици" - Давид де Хеа. Определено хора с такива прозвища са перфектни персонажи във фантастичен филм за супергерои.