Топ 10: Играчите на Евро 2016 с най-впечатляващите татуси

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Може да ги харесвате, а може и да се отвращавате от тях, но татуираните футболисти вече са едно от най-срещаните неща в любимата игра. Така че трябва да свикваме.

Няма никакво значение от нивото, на което играят, нито на каква възраст са, нито от коя държава са. Тенденцията се разпространява с много бързо темпо и по всичко изглежда, че тепърва ще набира скорост. Поне докато има празни места по телата на играчите.

Някои имат ръкав, други са покрили цялото си тяло, а трети са решили, че трябва до края на живота си да плачат, какъвто е случаят на Рикардо Куарезма, който си е татуирал сълзи. Всеки един от татусите обаче по прекрасен начин онагледява що за човек е неговият собственик.

1. Серхио Рамос

4158374

Испанецът бавно и системно покри тялото си с мастило. Някои от татусите му имат голямо сантиментално значение - купата на Шампионската лига например. Други приличат на моментно хрумване, превърнало се в недоразумение.

2. Джеймс Маклийн 

4158380

За по-малко от две години футболистът на УБА и Ейре се зае с мисията да се превърне в произведение на изкуството.

3. Златан Ибрахимович 

4158375

Шведът си татуира имената на 50 гладуващи деца. Целта беше да привлече вниманието към проблема в световен мащаб. Разбира се, тези татуировки бяха временни, но останалите не са. 

4. Раджа Наинголан

4158383

Блесна с нови татуировки за старта на Европейското първенство във Франция. Халфът на Рома си е направил две татуировки на бедрата, които впечатлиха фоторепортерите, които бяха на тренировката на белгийския национален отбор. 

5. Марек Хамшик

4158376

Определено изглежда заплашително. Сигурно за да плаши бандитите от Неапол, когато се върне, за да играе в Наполи, които няколко пъти са разбивали дома му и са го ограбвали. 

6. Лоренцо Инсиние

4158382

Футболистът на Наполи може да не е сред най-добрите в италианската селекция, но определено е в крак с футболната мода.

7. Тоби Алдервайрелд

4158377

Белгийският футболист има татуирана катедралата в Антверпен. А интересен надпис гласи: "С всеки изминал ден се приближавам до мястото, на което съм роден." 

8. Джеф Хендрик

4158378

Халфът на Ирландия впечатлява не само с играта си, но и с изрисуваните си ръце. 

9. Джак Уилшър

4158381

Още един футболист на Арсенал. Англичанинът има впечатляващи ръкави, а голяма част от татусите му са свързани с неговото семейство. 

10. Оливие Жиру 

4158379

Френският нападател винаги е държал на стайлинга си. За около две години той татуира ръцете си, но реши, че е дошъл моментът да спре, поне засега. 

"7 дни спорт"