Типично по мексикански: Бивш играч на Барса върти схеми с наркобарон

снимка: twitter.com

Бившият футболист на Барселона Рафаел Маркес, който все още се състезава за националния отбор на Мексико, бе обвинен от финансовото министерство на САЩ, че е бил подставено лице на заподозрения наркотрафикант Раул Флорес Ернандес. Целият списък на заподозрените включва 21 мексикански граждани, сред които е и Маркес, както и 42 национални компании. 9 от тях са свързани с футболиста, който е бил параван на наркобоса и му е помагал в прането на пари, съобщава "Марка".

Визата на играча е отнета и всичките му сметки, попадащи под юрисдикцията на САЩ, са замразени. Властите в САЩ забраниха на всяка една национална компания да участва в бизнес със заподозрените корпорации.

Рафа Маркес бе изключително разочарован и заяви, че това е най-трудният му мач. "Ще опитам да изясня всичко, колкото се може по-бързо, за да видите истинския Рафа, който винаги съм бил. През цялата си кариера съм се борил в много мачове, но това е най-трудният", заяви мексиканецът, цитиран от испанското издание. "Отричам всякаква връзка с криминални организации. Но разбирам ситуацията", довери капитанът на "ацтеките".

От финансовото министерство на САЩ пък съобщиха, че връзката на Маркес с наркобарона е много дълга и е продължила около 20 години.