Тифозите на Рома поведоха война срещу президента на клуба

Тифозите на Рома скочиха на президента на клуба Джеймс Палота. Те са гневни на боса след неговото изказване по повод стартирането на проекта за изграждане на нов стадион на „Вълците“ – „Стадио дела Рома“. Той говори по време на срещата на Спортните лидери в Лондон, като наблегна на темата за мерките за сигурност срещу феновете.

„Доста време мислим какви мерки за сигурност да има на стадиона, какви камери за лицево разпознаване да сложим. Някой от вас има ли представа как протича един мач в Италия? Знаете ли какво се случва на дербито между Лацио и Рома? На север не се бият толкова много, но на юг в градове като Неапол и Рим, проблемите със сигурността са сериозни. Преди година и половина имахме разговор с полицията и попитахме защо не арестуват тези хора? Показах им папка с хора, които са извършили престъпления, но те казаха, че снимките са твърде размазани. Затова те поискаха да сложим HD камери с висока резолюция и ние го направихме, въпреки, че стадионът не е наш, за да се види кои са феновете, създаващи проблеми“, заяви Палота.

Именно това разгневи тифозите, които в последните 24 часа издигнаха плакати срещу президента на базата в Тригория, както и на площадката, където се очаква да бъде новият стадион. На тях имаше надписи като „Палота, шпионин, махай се“ и „Палота използвач“. Освен това привържениците излязоха и с официално писмо до боса.

„Историята на Рома винаги са били нейните фенове, а не толкова успехите на терена. Сега вие се опитвате да унищожите тази история, като промените символа на клуба, помагайки на властите, слагайки бариери на „Олимпико“, мълчейки си за глобите, заставайки срещу собствените си хора. Какво очаквате да ви кажем? Не искаме нов стадион!!! Не искаме подобен президент! Щом ни използвате и обиждате… Въпреки това, ние ще продължим да представляваме Рома и нейните фенове. Много от вас идват и си заминават, но Курва Суд остава“, написаха тифозите.