Тервел Пулев вече е в Берлин за бой с босненец

снимка: bgboxing.org

Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев вече е в Берлин и тази вечер ще се качи на кантара преди предстоящия си двубой в полутежка категория при професионалистите срещу Дражен Янянин от Босна и Херцеговина.

Мачът в германската столица между двамата е утре във "Вернер Зеелбинден Шпортпарк". Най-скъпите билети са по 25 евро. Програмата с мачовете в боксовата галавечер започва от 19:00 часа, пише Offnews.bg.

Това ще бъде четвърта среща на Тервел Пулев при професионалистите. Той спечели предишните си три двубоя с нокаут. Янянин, който е с шест години по-млад, има баланс от 17 победи (16 с нокаут) от 32 мача.

Треньорът на Пулев Борислав Бояджиев разкри тактиката на българина за битката:

"Постепенно да навлезе в боя, да опитаме да поуморим противника първите 3-4 рунда и след това да се вдигне интензивността, ако стане по-рано и всичко е наред ще е по-хубаво за нас".

Кубрат Пулев също ще бъде в българския ъгъл в Берлин. Той има няколко съвета за Тервел преди битката с Жанянин, който е срещал противници от ранга на бившия претендент за световната титла - Дерек Чисора.

На въпрос какво е да излезеш срещу по-опитен боксьор от теб, Кубрат Пулев отвърна:

"Трябва да се внимава. Опитът дава едно предимство, във всеки един момент може да изненада. Така че трябва да внимава във всеки един момент. На брат ми няма да му е лесно".