Тервел: Джошуа не е Аполон, мисли брат ми за "малка гара"

снимка: twitter.com/Kubrat Pulev

Братът на Кубрат Пулев - Тервел, се надъха за предстоящия мач на Кобрата срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, когато двамата излизат в битка за поясите на IBF, IBO и WBA в тежка категория. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 каза, че двубоят срещу британеца въобще не си прилича с този на брат му срещу Владимир Кличко. Тервел заяви, че Кубрат има всички шансове да открие слабите места на Ей Джей.

"Кубрат ще успее да се подготви за мача срещу Антъни Джошуа. Опитът му е много ключов в случая, знае кога да се мобилизира и кога да почива", категоричен е Тервел Пулев.

"Аз мисля, че сравненията между мачовете на Кубрат срещу Кличко и на предстоящия срещу Джошуа са излишни. Това са два коренно различни мача. Общото и в двата случая е, че Кубрат има шанс да стане световен шампион. Антъни Джошуа е представител на младостта. Все пак е 25-годишен (б.р. 27-годишен) и силата сега е с него, но ще видим Кубрат какво ще противопостави", коментира по-малкият брат пред Канал 3.

"И Владимир Кличко, и Антъни Джошуа имат слаби места. Мисля, че Кубрат беше на милиметър да отключи това слабо място на Владимир, малко не му достигна, но няма нужда да гледаме назад, сега темата с Джошуа е по-актуална. И Джошуа не е непобедим, независимо, че изглежда като Аполон, атлетичен, много силен и здрав, но се видяха и негови слабости и съм сигурен, че Кубрат ще се възползва от тях", заяви Тервел.

Българският боксьор, който скоро направи дебюта си при професионалистите, каза, че Кубрат Пулев е постигнал много повече в бокса от своя съперник. Той призова всички сънародници да подкрепят Кобрата в решителната битка.

"Предимствата на Кубрат са, че неговата кариера в аматьорския бокс е по-реална. Някои от мачовете на Антъни Джошуа са много спорни –  как стана Олимпийски и световен вицешампион. Кубрат си е извоювал това, до което е стигнал, съвсем сам", добави боксьорът в полутежка категория.

"Кубрат Пулев няма от какво да се притеснява. Дори и да загуби този мач, какво губи? Самият факт, че е стигнал до този бой е успех. Всички българи трябва да го оценяваме и да сме благодарни. Кубрат Пулев е посланик на всички българи и той ги представя", каза Тервел.

"В никакъв случай не мога да кажа, че Кубрат може да прегори и да има предстартова треска. Той не е прекалено спокоен, балансиран е. Знае какво прави, какво се случва и знае какво точно трябва да направи в дадена ситуация",  сигурен е братът на Кобрата.

Тервел сподели, че по-големият му брат се е променил много след мача с Кличко не само на ринга, но и в живота. Той каза, че Джошуа мисли Кобрата за "малка гара" и въобще не е концентриран върху мача, а крои планове за следващите си съперници. Именно това може да изиграе лоша шега на британеца, категоричен е Тервел Пулев.

"Очаквам един по-умен Кубрат срещу Джошуа в сравнение с мача му срещу Кличко. След срещата на брат ми срещу Владимир, той се промени и в живота, не само в спорта. Това е един житейски урок. Точно това прави бокса велик спорт – когато си на ринга ти играеш твоя живот. Това, което правиш на ринга, това си и в живота, и малките неща може да показателни за този, който може да ги чете", заяви философски Тервел.

"Убеден съм, че ще се получи изключителен мач. Надявам се Джошуа да подцени Кобрата. Британецът заяви, че гледа към следващия противник и не мисли детайлно за Кубрат, което означава, че го мисли за "малка гара". Ще видим какво ще се получи... Моите пожелания са прости – ние да излезем победители", пожела си оптимистичният Тервел Пулев.