"Театъра на мечтите" става третият най-голям стадион в Европа

галерия:

снимка: Facebook

Манчестър Юнайтед планира да направи "Олд Трафорд" третия най-голям стадион в Европа. "Червените дяволи" искат да разширят съоръжението с допълнителни 12 хиляди седящи места и така от 75 643 седалки "Театъра на мечтите" да разполага с 88 000, предава "Дейли мейл". 

Това ще се случи след разширяване на южната трибуна, известна като "Сър Боби Чарлтън Стенд". "Олд Трафорд" е най-големият клубен стадион на Острова, но ще се доближи до "Уембли", който разполага с капацитет от 90 хиляди седящи места. Той е стадионът на националния отбор на Англия, но тази година Тотнъм също играе домакинските си мачове там заради ремонтните дейности на своя "Уайт Харт Лейн".

Иначе стадионът на Юнайтед ще изпревари "Бернабеу", "Сан Сиро" и "Вестфаленщадион", но ще се нареди на трета позиция след "Камп Ноу" и "Уембли". Съоръжението на Барселона има 99 354 места и е най-голямото на Стария континент. За разширяването на южната трибуна обаче Юнайтед трябва да разруши няколко къщи и цяла железопътна линия, което от доста години спира процеса на реконструкция.