Талант на ЦСКА 1948: Ще минем през Втора лига експресно

Николай Хаджиниколов пристигна това лято в ЦСКА от Пирин Разлог, където беше капитан и лидер на тима. Техничарят в атака се утвърди титуляр в схемата на Валентин Илиев, играе едновременно на няколко поста. Хаджи има солиден опит в професионалния футбол с екипите на Ботев Враца, Видима, Банско, Бдин, Сливнишки Герой, Септември Симитли. Ето какво сподели за клубния сайт 30-годишният нападател, който вече има 3 гола за армейците.

- Ники, от Разлог вдигнаха скандал при решението да заиграеш в ЦСКА, ще има ли допълнителен заряд за теб мачът с Пирин в неделя?

- Не мисля, че е имало скандал. Разбрахме се по нормалния начин. Просто се изписа малко повече. По принцип Разлог ми е на сърце, там създадох семейство, детето се роди в този град. Нямам нищо против тях, капитан съм им бил доста време. Нямам проблеми и с момчетата, които останаха в отбора. Аз съм в ЦСКА, ще дам на 100 процента да победим.

- Едва ли някой познава по-добре от теб играта на Пирин, няколко думи за следващия ни съперник?

- Пирин беше напуснат от няколко футболисти, не са същия отбор. Почти половината титуляри са нови. Сигурно са поработили и са се сработили. Но всичко зависи от нас, ако се раздадем на 100 процента, ще спечелим мача. Не се и съмнявам.

- ЦСКА има преднина от 4 точки на върха, спокойни ли сте за промоция във Втора лига?

- Докато не свърши първенството, не трябва да се отпускаме.  Задачата е да вземем мачовете до края на есента, да натрупаме още по-хубава преднина. Така ще сме малко по-спокойни.

- Вихрен ли е най-големият съперник?

- В нашата група всеки може за загуби от всеки. Чак такава заплаха няма, като знам възможностите на съперниците. Пак казвам, всичко зависи от ЦСКА.

- Започна като дясно крило сезона в ЦСКА, после игра на почти всички позиции в атака, къде се чувстваш най-добре?

- Аз съм играл на всички тези позиции и  в предишните отбори. Вече зависи от треньора, той преценява. Ротацията е постоянна, всеки от колегите ми в атака може да играе на различни постове. Това е хубаво. Просто тактиката зависи от съперника.

- Ти и Гущеров сте нови в ЦСКА, но очевидно започвате да градите отличен синхрон?

- От мач на мач нещата стават все по-добре, чувстваме го. Имаме много добро разбирателство и с него, и с Йоан, и с Гъргоров.

- Ролята на Гъргоров в ЦСКА?

- Емо е един от най-добрите футболисти в България въобще. Истинско удоволствие е да играеш с него. Той придава голяма класа на ЦСКА. Непрекъснато ни показва. Учи ни. Но да ви призная, аз такова удоволствие от работата в колектив не съм имал през кариерата, а съм бил на доста места. Атмосферата е перфектна, казвам го искрено.

- Как намираш условията в ЦСКА, може да направиш сравнение с професионалния футбол?

- На ниво „А“ група, категорично. Тук нещата са от много висока класа.

- Разкажи малко повече за себе си, откъде тръгна във футбола?

- Роден съм в Овча купел, започнах в школата на Славия, но играх малко в Септември, докато изляза от юношеския футбол. От моя набор май само аз останах.

- Да питам ли от кой отбор си бил като дете? Защото всеки, който идва в ЦСКА или Левски, се кълне във вярност?

- Ще бъда честен, като дете нямах някакви пристрастия. Нормално, като играеш в школата на Славия – изпитваш симпатии към този клуб. Но ЦСКА е най-великият отбор в България. Излишно да се коментира. Нося фланелката, нося отбора и в сърцето си.

- Честен отговор, затова ще попитам пак честничко – къде би се класирал този тим на ЦСКА в „Б“ група?

- В „Б“ група се играе по-лесно от Югозападната „В“. Казват го всички, а и аз съм го изпитал доста пъти. С леко подсилване ЦСКА ще спечели „Б“ група, това го казвам най-отговорно. Много добре знам класата на тимове в „Б“ група.

- Разкажи нещо повече за семейството?

- Спортно семейство сме. Съпругата Кристина беше волейболистка, после стана треньор. Имаме момиче на година и девет месеца - Ивана. Не пропускат мач на ЦСКА. На трибуните са винаги с моя баща.

- Отборът в чужбина?

- Барселона е отборът.

- Последно, в Етрополе вкара великолепен фаул. Имал ли си и други подобни изпълнения в кариерата?

- О, да. Винаги съм тренирал специално фаулове. И в други отбори са разчитали на мен. Но в ЦСКА има доста добри фауладжии. Треньорът определя двама или трима за всеки мач. Вече на терена сами се разбираме кой точно да изпълни удара. Зависи от позиция, от това как се чувстваш. Хубавото е, че всеки може да изненада вратаря.