Таблоидите на Острова величаят Кубрат Пулев

Таблоидите на Острова рязко промениха мнението си за българския номер едно в бокса при най-тежките Кубрат Пулев. Окачествяваният до скоро като "ненужен" опонент и "лесно, безсмислено препятствие" пред световния номер едно на Международната боксова федерация българин, в последните седмици вече е "българският лъв", "Краля на бокса в България" и "шампион номер едно на родината си".

Средствата за масова информация във Великобритания всячески се опитват да увеличат интереса към сблъсъка между Джошуа и Кобрата, които ще се изправят един срещу друг на 28.10, в Кардиф. За Пулев би било чудесно ако успее да се възползва от така създалата се обстановка и вземе максимума от двубоя.

Неколкократно той бе подценяван от съперника си, който демонстрира, че не е запознат с него, наричайки го бронзов медалист от Олимпийски игри (имайки предвид по-скоро Тервел), а и също заявявайки, че е имал равни шансове срещу Кличко и почти еднакъв брой нокдауни в мача с украинеца (което е далеч от истината).

Какво ще се случи всъщност на 28.10 - предстои да разберем. Едно е сигурно - не са много българите, които няма да стисткат палци за сънародника си, който за пореден път в кариерата си има възможността да увековечи своето име, печелейки безценния пояс при най-тежките, пишат колегите от Топспорт.