Световна медия скъса от хвалби Марица

"Един от най-големите обрати някога в Шампионската лига” – така озаглави материала си за Марица (Пловдив) една от най-популярните специализирани медии за волейбол в света WorldofVolley.com.

“Невъзможно" е просто една дума – това доказа българският тим Марица (Пловдив)” пък е подзаглавието на статията, разказваща за подвига на жълто-сините в Русия, където те по особено драматичен начин отстраниха местния Енисей (Красноярск) по пътя към груповата фаза в Шампионската лига на Европа.

“Въпреки че загуби у дома с 2:3 и въпреки че губеше с два гейма в Русия, Марица не искаше да се предаде. Това просто беше тяхната вечер – нищо не можеше да ги спре. Марица спечели златния гейм и даде на привържениците си огромен повод да празнуват”, гласи още материалът.

Междувременно феновете на жълто-сините готвят подобаващо посрещане и днес, когао маричанки се завръщат на родната сцена. Отборът на Иван Петков посреща лидера в класирането ЦСКА в 18 часа в залата на ПУ, а запалянковците се каня да напълнят залата и да привенстват своите любимки. Интересна подробност е, че двубоят между Марица и ЦСКА ще се превърне и в сблъсък между двете национални разпределителки. На терена в зала Пловдивски университет сили ще премерят плеймейкърките на представителния отбор на България Лора Китипова и Диана Ненова. До момента Марица има само един изигран двубой в шампионата - победа с 3:0 като гост на Берое.