Станилия Стаменова отново №1 в Пловдив

снимка: БТА

Станилия Стаменова бе избрана за "Спортист номер 1 на Пловдив" за 2016 година в анкетата за спортните клубове и журналисти в града. Така тя спечели за втори пореден път отличието. Възпитаничката на треньора Николай Бухалов и състезателка на СККК Тракия събра 165 точки в допитването. През тази година тя спечели второ място на европейското първенство по кану.

Лично кметът на Пловдив Иван Тотев връчи отличието на Станилия Стаменова на бляскава церемония в гранд-хотел "Пловдив" и й пожела здраве и успехи в бъдеще. Втори в анкетата остана европейският шампион по карате киокушин Александър Команов от клуб Ронин със 108 точки. На трето място в класирането се нареди плувкинята Нина Рангелова, която подобри национални рекорди и записа два финала на европейското и участие на игрите в Рио - нейна трета олимпиада в кариерата. Христо Реков - европейски вицешампион на двойка каяк на 500 метра, бе обявен за "Най-добър млад спортист".

Специални награди получиха СК Аеробика АМД, европейската шампионка по лека атлетика Лиляна Томова по случай 70-годишния и юбилей. Мила Димитрова бе отличена с плакет за проспериращ млад спортист в леката атлетика. Президентът Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев бе награден по случай 70-годишнината на този спорт в Пловдив, както и волейболен клуб Марица, който за втори път стана шампион на България и участва в Шампионската лига.