Съпруга окраде парите на бивш ас на Арсенал, той спи на пода

Бившият защитник на Арсенал Емануел Ебуе призна, че преминава през много труден период в живота си и дори е обмислял да се самоубие. Футболистът от Кот д’Ивоар направи разкритието в интервю за „Mирър“.

„Дано Господ да ми помогне. Само той може да изкара от главата ми тези тъмни мисли. След развода с жена ми Аурелия всичко, което спечелих от футбола, отиде при нея. Когато ми отнеха и последната къща в Анфийлд, започнах да се крия от полицаите и съдия-изпълнителя, защото знам, че ще ме изхвърлят от дома. Нямам пари, за да си наема адвокат. Изключвам освветлението вкъщи, защото не искам никой да знае, че съм там. Нямам намерение да остана гол и бос. Ще се боря докрай, защото случващото се е крайно несправедливо“, споделя Ебуе, който преди 11 години взе участие в най-големия мач в историята на Арсенал (финала в Шампионската лига срещу Барселона – б.р.), а днес пътува с градския транспорт и пере дрехите си сам, защото дори няма перална машина.

„Не съм виждал децата си от юни насам. Много ми е тежко след смъртта на моя дядо и на брат ми, който загина след катастрофа с мотоциклет“, продължава тъжната изповед на 34-годишния футболист.

Днес той често нощува в дома на своя добра приятелка и признава, че спи на пода, за да не пречи на нея и семейството й. Друг близък до него човек е бившият нападател на Нюкасъл и Портсмут Ломана Луа Луа.

„Връщайки се назад, често си казвам: „Емануел, ти беше много наивен. Защо не помисли за всичко това навреме?“. Спечелените пари изпращах вкъщи, при жена ми, за да живеят добре нашите деца. В Турция изкарах 8 млн. евро и 7 от тях изпратих при съпругата ми. Винаги подписвах финансови документи в нейно присъствие. Имах й пълно доверие“, съжалява Ебуе.

Липсата на образование е в основата на днешните проблеми на африканеца, който е откровен, че през годините сляпо се е доверявал на хора, които са го използвали заради парите му. В момента той е на 34 години и не е загубил надежда, че ще продължи да играе, но към днешна дата това е невъзможно, защото заради спор с вече бившия си агент, е със спрени права от ФИФА.

„Когато видя по телевизията Тиери Анри или някой от бившите ми съотборници, се радвам за тях, но в същото време ми става тъжно, защото се сещам за собственото си положение. Случва се да срещам момчета, с които сме играли заедно или един срещу друг и неизменно си казвам, че аз още можех да бъда там, на това ниво“, разказва Ебуе.

Той е откровен, че би приел всяка помощ. „Ще съм много щастлив ако някой от бившите ми клубове ми подаде ръка. Бих могъл да се занимавам с деца в академията на Арсенал“, надява се котдивоарецът.

„Благодарен съм на баба ни, че когато бях млад, ме научи да готвя, да чистя и да се грижа за себе си. Вярвам в Господ и не пожелавам на никого това, което се случи на мен“, завършва изповедта си някогашният любимец на феновете на Арсенал.

Днес мнозина от тях призовават клуба да помогне на Ебуе да си стъпи на краката, като му предложи работа. Привържениците на Галатасарай също го подкрепят и в един от последните мачове на тима опънаха плакат с надпис: „Емануел, не си сам!“.

Преди време в медиите се появиха информации, че Ебуе е болен от СПИН. По-късно твърденията в пресата бяха опровергани от неговия агент.

Бившият защитник игра в Арсенал от 2004 до 2011 година. От 2011 до 2015 той защитаваше цветовете на Галатасарай. През 2016 година подписа договор със Съндърланд, но не записа нито една минута за “черните котки”. През март 2016 Ебуе бе наказан от ФИФА да не практикува никаква дейност, свързана с футбола за една година заради това, че не е плащал на един от бившите си агенти.

sportal.bg