Sporta.bg представя: 12 годишния ендуро пилот Габриел Пайнаров

В момента из живописните райони на местността Узана край Габрово тече първият състезателен ден от зрелищната надпревара „Гората на страха” - стартов кръг на Балканския Хард Ендуро шампионат. Стартовият списък наброява близо 90 състезатели от България, Гърция и Иран.

Пилотите в клас „Профи” спорят за битката на Източна Европа, а останалите се борят за призовете в третия кръг на BG-X Ендуро шампионата. И докато някои тепърва започват втората си обиколка, ще ви запознаем с най-младият участник в състезанието – 12-годишният пилот на домакините от мотоклуб „Риск” Габриел Пайнаров.

Габриел кара мотор вече 2 години, като се запалва по ендурото от баща си. „Гората на страха” е дебютно състезание на малкия моторист

“Вчера се движех трети в първата серия и за малко да се класирам за финала, но паднах и станах четвърти от 6 души в моя клас. Днес на навигацията тръгнах добре, но много рано счупих дръжката на съединителя и трябваше да се върна обратно. Надявам се утре да е по-добре и да завърша. Ендурото ми харесва много, интересно е и затова се надявам някой ден и аз да мога да карам и на световно първенство.” – каза младият талант след финала днес.

Подробни резултати от първия състезателен ден край Узана очаквайте в късния следобед.