Спипаха тенис звездата Сара Ерани с допинг

98-ата в световната ранглиста италианска тенисистка Сара Ерани беше хваната с допинг. Положителната проба е взета в началото на годината и всички резултати на тенисистката от 16 февруари до 17 юни са анулирани.

Тя трябва да върне и парите от наградни фондове. В организма на спортистката е открито веществото анастрозол, което се използва и при лечението на рак на гърдата.

В близките дни 30-годишната Ерани ще свика пресконференция и ще даде подробности как се е стигнало до скандалната ситуация или ще търси оправдания. Ерани има девет титли на сингъл и 25 на двойки, като със сънародничката си Роберта Винчи е печелила всички турнири от Големия шлем.

“Дейли Мейл” информира, че Ерани е работила с опозорения и низвергнат доктор Гарсия дел Морал, който е главната фигура в аферата около звездата в колоезденето Ланс Армстронг.

През 2012 година Международната федерация по тенис специално инструктира играчите да се разграничат от Дел Морал и да не работят с него в никакъв случай пише offnews.

Ерани още тогава бе интервюирана от Международната федерация по тенис за връзката си с Дел Морал. Сегашната й положителна допинг проба идва чак пет години по-късно и не може да е сигурно, че “Дейли Мейл” просто не спекулира със случая и двата факта да нямат връзка помежду си.