(СНИМКИ) Грациите са на лагер в Япония, посрещнаха ги с куп изненади

галерия:

Българските състезателки по художествена гимнастика вече два дни са в Япония. Ансамбълът и момичетата от индивидуалното направление са на лагер в град Мураяма. Подготовката бе договорена от Илиана Раева още преди няколко месеца. Такива лагери ще има всяка година до 2020-та, когато е Олимпиадата в Токио.

Домакините посрещнаха като истински принцеси цялата българска делегация. Навсякъде в града има български знамена и надписи на български език за добре дошли. Още на първата закуска момичетата уважиха домакините, обличайки традиционните кимона, с които се появиха на закуска. Макар и още леко притеснени от японската кухня грациите се заканиха да опитат местните специалитети.

4166386

След първата закуска на японска земя се проведе и официална среща за уточнение на подробностите, относно протичане на лагера на нашата делегация. Нашите момичета ще изиграят две продукции пред местната публика, пише Блиц Спорт. Очаква се на всяка една от тях да присъстват над 2000 души, съобщава федерацията по художествена гимнастика. Бяха уговорени посещения на местни училища, разглеждане на долината на розите, среща с българския посланик в Япония и други мероприятия. Изцяло на разположение на българската делегация е преводачът Янко Попов, който улеснява максимално престоя им в Япония.

4166387

На специална вечеря домакините продължиха да изненадват българите. Местни деца, облечени в наши народни носии, играха български танци. Голямо българско хоро развесели всички присъстващи. А дечица подариха на гостите традиционни ръчно правени кукли.

Още в София преводачът Янко Попов раздаде на всички българи най-важните японски думи и изрази, с които да си помагат. Още със стъпването си на японска земя част от момичетата вече бяха научили част от думите. Симона Дянкова и Ели Бинева с доста сериозен успех успяха да проговорят на японски макар и за кратко.