Сладоледи и шейкове провалили Кириос срещу Гришо

снимка: twitter.com/US Open Tennis

Един от най-големите таланти в мъжкия тенис - Ник Кириос, призна, че многото изядени сладоледи, изпитите млечни шейкове и баскетболът са били причината за падението му на финала на Мастърс турнира в Синсинати. Там австралиецът загуби от първата ни ракета Григор Димитров с 3:6, 5:7. Той отпадна още в първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем US Open, след като се предаде пред сънародника си Джон Милман заради контузия в рамото.

"В Синсинати бях дори по-малко концентриран, отколкото на US Open. Всеки ден играх по два часа баскетбол. Дори преди полуфинала срещу Давид Ферер поиграх 1 час", сподели разкаяният Кириос. "Всеки ден ядох сладолед и пих млечен шейк", разкри австралиецът.

Той похвали своя треньор Себастиен Грожан за търпението, но призна, че специалистът не заслужава отношението, което самият Кириос му предлага. "Не съм достатъчно добър за него. Той е отдаден на тениса. Заслужава да тренира много по-добър играч от мен, много по-отдаден тенисист", призна Кириос. 

"Продължавам да разочаровам хората. Въобще не съм концентриран в играта. Има играчи, които искат да станат по-добри и се стремят към това всеки ден. Аз не съм сред тях", каза скандалният австралиец.