Слабак от Ботуша се размечта за Делио Роси

Втородивизионният италиански Фоджа пожела услугите на старши треньора на Левски Делио Роси, информира "Тема Спорт". Клубът търка дъното в Серия "Б" и ще прави треньорска рокада в близките дни, тъй като шефовете не са доволни от резултатите под ръководството на Джовани Стропа. Точно затова италианците търсят негов заместник и смятат Роси за перфектния човек за поста, защото има добра история с непретенциозни тимове от Ботуша.

Специалистът има 130 мача като футболст на Фоджа, а освен това е бил и треньор на първия тим, както и в школата преди години. Той води Фоджа през сезон 1995/96. Едва ли обаче Роси, който тепърва стартира нов проект в Левски и е отдаден на работата си, ще напусне "Герена", за да се озове във второто ниво на италианския футбол.  В момента Фоджа се намира на предпоследното 21-о място в класирането. От 11 кръга отборът е спечелил 11 точки, като е реализирал 17 гола и е получил 27.

Роси няма да напусне "сините" и това е подсилено от факта, че собственикът на Левски Спас Русев дава пълната си подкрепа на специалиста и е заложил на успехи в дългосрочен план. Той желае Роси да изгради отбор, който да направи пробив в евротурнирите през следващата кампания. За тази цел през зимата "сините" ще направят солидна селекция, която ще е изцяло по вкуса на Делио Роси. Очаква се привлечените на "Герена" през паузата да бъдат само чужденци.