Скандалният Кириос скочи на приятел: Той е загубен

снимка: twitter.com/bet365_aus

Една от най-скандалните фигури в света на тениса - Ник Кириос, се обиди на специалистите, които го сравняват със сънародника му Бърнард Томич. Според австралиеца 24-годишният тенисист вече е съвсем загубен и е пропилял таланта си. Кириос разкри, че двамата са били много близки, но после Бърнард се отдръпнал и започнал да живее в свой свят. 

"Голяма грешка е да ме сравнявате с Бърни, защото той е съвсем загубен вече. Не знае какво да прави. Като по-малки бяхме постоянно заедно, пътувахме по турнирите. Но много неща се промениха оттогава и той просто трябва да прецени какво иска от живота си. Вече с нищо от това, което казва, не мога да се свържа. Той приказва едно и прави съвсем друго, противоречи си. Как може тенисът вече да не ти носи радост и в същото време единствената ти мечта да е да спечелиш Голям шлем?! Няма никаква логика в него", нападна Кириос своя сънародник.

Словесната атака по Томич на 22-годишния тенисист също обаче е противоречива. Той неведнъж е разкривал, че вече няма никаква страст към тениса, макар да е в съвсем крехка възраст за един професионалист. Кириос е известен с това, че обича да играе повече баскетбол и дори се съсредоточава върху спорта с оранжевата топка. Преди седмици той разкри, че на турнирите в Монреал и Синсинати е играл баскет, вместо да се подготвя усилено за мачовете си.

На Мастърса в Синсинати австралиецът бе разпилян на финала от първата ни ракета Григор Димитров, който спечели най-важната титла в кариерата си. След мача Кириос сподели, че причина за загубата му е нездравословното хранене - той се поглезил със сладолед и шейкове и негативният резултат бил логичен.