Сираков: Някои футболисти у нас трябва да бъдат застреляни

снимка: twitter.com

Легендата на Левски и България Наско Сираков нападна футболистите по родните терени, които не показват достатъчна мотивация за игра и така свалят нивото на цялото ни първенство. Той бе краен в своята преценка, заявявайки, че е по-добре тези играчи да бъдат застреляни, а не да се мъчат.

"В България се играе най-бавният футбол в Европа, казвал съм го и преди. Голяма част от нашите футболисти не са добре подготвени физически. Не говорим за техниката. Като чуя "нашите футболисти може би не бяха мотивирани"... Ако футболистите не са мотивирани, трябва да бъдат застреляни веднага, да не се мъчат. А също така и треньорите, и ръководителите. Какво значи един човек, който с това си вади хляба, получава изключително сериозни пари в момента, и да не е мотивиран", заяви Сираков пред BTV.

Голмайстор намер 1 в историята на Левски сподели, че дори да не е на работа в ръководството на "сините", той винаги е около клуба и дава своята помощ. Сираков коментира евентуално завръщане в офисите на 26-кратния шампион на България.

"Аз не мога да изляза от Левски. Това, че не съм на работа в Левски... Това, което съм дал на клуба, никой не може да ме изкара от Левски", лаконичен бе Наско.

Бившият нападател ще играе за отбора на Христо Стоичков срещу "дрийм тийм" на Барселона на 20 септември на стадион "Берое" в Стара Загора. Сираков отдаде почит на един от най-великите футболисти в нашата история и изказа своята неприязън към тези, които не харесват Камата.

"С Христо сме си запазили през всичките години приятелството. Той е един огромен футболист, посланик на България по света, един нехаресван и недооценен човек у нас заради неговата директност и безпардонност в някакви моменти. На него това му помогна да постигне всичко във футбола и живота. Аз не съм срещал през тези години друг мой колега, който да иска толкова да преуспее. Ние в България не харесваме успелите хора, не ги оценяваме, много бързо ги забравяме. Не е лошо народът да си спомня какво е постигнал и какво правеше Христо на терена. Много хора го оценяват, но и има и много, които по една или друга причина не го харесват. Това си е Христо Стоичков! Всички обаче му ръкопляскахте през 94-та година и ви се идваше да му се хвърлите на врата. Ще се появя на терена заради Ицо, не че мога да свърша някаква работа", разкри Наско Сираков.