Сираков изригна срещу стила на Роси и "индианеца" Марк Бата

снимка: lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков не е никак оптимистично настроен относно резултатите, които могат да постигнат "сините" с играта си. Бившият изпълнителен директор в Левски обясни на старши треньора Делио Роси, че не може да играе с 11 в защита, защото "сините" никога не са имали такъв стил. Той е недоволен, защото 26-кратните шампиони трябва да атакуват и да играят атрактивен футбол.

"Трябва хората в Левски да обяснят на Делио Роси каква е идеологията на клуба. Неслучайно публиката пее "Сините в атака". Не може при 0:0 на "Герена" 11 човека да са зад централната линия. Аз такъв Левски никога не съм гледал през живота си. Просто на човека трябва да му се обясни, че тимът не може да играе по този начин. А и няма да постигне успехи. Казвам си мнението, не искам да съдя човека. Още повече, че той дойде в заварено положение. Само че не приемам и подобни приказки от рода: "Няма да броим точките сега, а през май". То вече няма смисъл да ги броим, какъв месец май? И кой точно май ще ги броим? Това са клишета, които ме дразнят. Да му направят селекция, да си проведе подготовка и ще видим. Но засега нещата не вдъхват голям оптимизъм", заяви Сираков пред "Тема спорт".

"Ясно е, че отбор не се прави за 3 месеца, но Спас Русев положи доста усилия относно селекцията. Казах му, че е необходимо през зимния трансферен прозорец да привлече още класни попълнения. Явно е, че собственикът е бил по някакъв начин разочарован, за да вземе нещата в свои ръце и да прави селекция. Не вярвам да е оставил тотално Даниел Боримиров в миманса. Когато ме поканят, винаги ходя на мачовете на тима и то с най-голямо удоволствие", сподели бившият футболист на "сините".

Той скочи в атака срещу надзорника на българските съдии Марк Бата, който според него не върши никаква работа.

"Оня индианец (б.а. Марк Бата)  идва тук веднъж на 3 месеца и като на туземци ни обяснява разни неща, а всъщност реферите, освен че са се вталили, нямат положително развитие. Вижда се, че грам не е помогнал на съдийството. Не виждам нито един български съдия да свири сериозен мач в Европа. А точно това е показателно. Идва тук на три месеца и май само си прибира заплатата. Това е първото нещо, което ще кажа на Боби Михайлов, като го видя", обяви разочарованият Наско Сираков.