Синът на Михаел Шумахер сменя Розберг в Мерцедес

Синът на Михаел Шумахер – Мик, е един от основните кандидати за нов пилот на Мерцедес, който да замени отказалия се световен шампион Нико Розберг. Тото Волф заяви, че решение ще бъде взето до края на 2016 година, а най-предпочитаният вариант за него е млад пилот.

Изглеждаме като глупаци, ядосан е шефът на борда на директорите на Мерцедес Ники Лауда. "Сега той казва, че е щял да остане, ако не беше спечелил световната титла, и това ме ядосва най-много. Можеше поне да намекне, когато подписваше договора си. Тогава щяхме да имаме план Б и да сме подготвени. Но нещата са такива, каквито са", заяви Лауда.

Легендарният австриец разкри, че почти не е останал пилот във Ф1, който да не се предлагал на Мерцедес. "Постоянно водя разговори. Нико и Люис се бутаха взаимно напред и сега трябва да намерим някой, по-добър от Розберг, защото искаме да продължим да побеждаваме. За нас големият проблем е да намерим правилния заместник. Трябва да помислим хубаво, да проучим нещата, преди да решим на кого да дадем най-добрата кола във Формула 1", обясни Лауда, който е трикратен световен шампион.