"Сини" и "червени" се изпотрошиха във Враца

снимка: lap.bg

Битката между Левски и ЦСКА не представлява само футболен сблъсък на терена, а и здрав двубой между феновете на двата родни гранда извън него. Той за пореден път се разпростря извън границите на столицата, като този път привърженици на "сини" и "червени" си устроиха масово меле във Враца, пише "Конкурент". Над 50 души участвали в баталните сцени. За щастие, полицията се е намесила навреме и е предотвратила по-сериозни наранявания. 

Боят започнал малко след 12:30 на бул. "Васил Кънчов" пред хипермаркет "Технополис" във Враца. Тогава по думите на момчетата с червени фланелки, които чакали да си купят билети, върху тях налетели "сини" запалянковци. Някои от тях носели бухалки. В мелето един от червените фенове е с пукната глава, намесили се по-възрастни мъже, които спрели биячите. Край автобуса с фенове на ЦСКА имало и патрулка, но полицаите не стреснали побойниците.

Феновете на ЦСКА идват от Козлодуй. Те били членове на "Червена чета Радецки" от крайдунавския град.

"Масов бой между фенове на Левски и ЦСКА и избухнал преди минути на бул. "Васил Кънчов" във Враца", пише друго местно издание - BulNews.bg. 

"Автобус и коли с привърженици на червените пътували от Козлодуй и при магазин "Технополис" подготвили засада на сините фенове. В същото време от Враца към София е тръгнала колона от автомобили с привърженици на Левски, които пътували за днешния мач в столицата. Започнал масов бой, в който участвали около 100 човека от двете агитки. Сините фенове се оказали по-подготвени и попилели червените си опоненти.

Свидетели на мелето подали сигнал на тел. 112 и в района почерняло от ченгета. Целият наличен състав на полицията е мобилизиран да прекрати боя. По неофициална информация има пострадал служител от криминална полиция. На мястото на инцидента има и линейка.

В момента двата противникови лагера са разделени на около 200 метра един от друг и се изясняват причините за боя и виновните за него. Преминаването в посока изхода на града е затруднено заради многото спрели коли и движещи се по пътното платно фенове. Остава под въпрос дали участвалите в инцидента ще успеят да пристигнат навреме за дербито."