"Сини" и "червени" на 5-о място в престижна класация

Левски и ЦСКА изумиха цяла футболна Европа с това, което сътвориха и на терена, и на трибуните на националния стадион "Васил Левски". Привържениците на двата български гранда попаднаха на пето място в класация на френското издание lagrinta.fr, което отличава най-добрите хореографии в света за изминалата седмица. Левски и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в зрелищен за родните футболни стандарти сблъсък.

Сектор "Б" извади голямо знаме на Васил Левски и много малки плакати с образа на Апостола. Сектор "Г" пък сътвори двойна хореография, наречена "Нашата крепост", и акцентираше върху дома на ЦСКА - стадион "Българска армия". С това "сини" и "червени" впечатлиха френските журналисти, но не успяха да изместят от полпозишън лютото турско дерби между Галатасарай и Фенербахче, завършило 0:0.

Второ място заема срещата от Шампионската лига на Африка между тунизийския Клуб Африкен и южноафриканския Суперспорт Юнайтед. Третата позиция е за полското дерби Висла (Краков) - Легия (Варшава), а четвърти се нареждат МС Алжер и ЖС Кабиле, които сътвориха страхотно алжирско дерби.