Симулантът Пифа ръси акъл: Хора, 32-ата титла за ЦСКА ще дойде, но ако феновете са единни

снимка: фейсбук

Бившият вратар на ЦСКА - Ивайло Петров-Пифа, който бе в щаба на Христо Янев при спечелването на Купата на България миналото лято, даде интервю за официалния сайт на клуба. Петров с епрочу миналия сезон, докато бе треньор на вратарите на Нефтохимик. Тогава той влезе в световния видеообмен с изключително грозна симулация, в която опита да набърка съдията след мач с Черно море. Сега Пифа е безработен и ръси акъл за любимия си клуб - ЦСКА, където допреди година също работеше.

"Не знам защо много хора коментират, че Лудогорец е играл с резервите. В такива отбори няма титуляри и резерви, а тези, които не попадат често в игра, винаги се стараят да дадат максимума от себе си и да изместят някой от титулярите. Двубоят беше равностоен, нямаше кой знае колко положения и точни удари към двете врати. Понякога се получават такива срещи - има големи очаквания към играчите, има и напрежение.

Доста упреци бяха отправени към Георги Китанов. Работил съм с него и знам, че има големи качества. Трябва му малко почивка явно, да осмисли ситуацията около него. Разбира се, не се намеси по най-добрия начин при гола на Лудогорец, но кой не бърка? Който не играе, той не прави грешки. Грешни стъпки правят хората и в спорта, и в живота, така че нищо фатално не се е случило", коментира Петров.

"Китанов е обвиняван за попадението на Лудогорец, а преди това и за това на Левски миналия сезон, но това трябва да му е като сигнална лампичка - да се замисли защо прави такива грешки в тези важни двубои. Има нещо, което трябва да изчисти от играта си, да преосмисли поведението си, но трябва да го направи сам, да стигне до изводите и да продължи да играе на ниво. В него има много хляб и той го знае много добре", добави още Пифа.

"В ЦСКА напрежението е огромно и с това трябва да свикнат футболистите. Трябва да осъзнаят, че са в най-големия български отбор и няма място за отпускане. Искам да призова и феновете - сега е моментът да бъде подкрепен отборът, както го направиха срещу Лудогорец. Лесно е да седнеш на чиста и подредена маса, както се казва. В трудните моменти се вижда кой кой е. Сега е моментът да се подкрепи ЦСКА и да се докеже за пореден път, че клубът е по-силен и по-жив отвсякога. Не мога да се примиря, че някои са отписали 32-та титла след два изиграни мача. Рано или късно тя ще стане факт, но ще стане, когато сме единни и сме всички на стадиона. Хора, вярвайте и подкрепяйте ЦСКА!", завърши Ивайло Петров.