Шумахер на 49 - цял свят му вдъхва сили

снимка: twitter.com

Днес легендата на Формула 1 Михаел Шумахер празнува своя 49-и рожден ден. Пилето е роден в Хюрт (Германия) на 3 януари 1969 година. За жалост обаче, от 4 години той не може да се радва на своя празник.

Както знаете, 7-кратният световен шампион е в кома от зимата на 2013 г., когато падна тежко, карайки ски, и нарани главата си. Той като по чудо бе спасен от лекарите, но в момента животът му се поддържа от медицинска апаратура. Шумахер се възстановява дълго в своя дом в Женева, обгрижван от най-добрите лекари. Семейството на Пилето пази състоянието му в пълна тайна. Няма никаква информация за това дали Шуми е постигнал някакъв напредък в лечението си и дали това някога ще се случи. 

Това обаче е без значение за феновете на Формула 1, които днес пожелават на любимеца си нови сили в борбата за оцеляване. В социалните мрежи валят хаштагове #Keepfighting (Продължавай да се бориш!). Фенове от цял свят се прекланят пред легендата на моторните спортове и се опитват да си вдъхнат кураж, че бившият пилот ще заживее нормален живот.