Шампионът Григор: Бях адски нервен, атакувам US Open

Минути след като целуна най-големия трофей в кариерата си, шампионът Григор Димитров сподели в студиото на ESPN, че е бил изключително нервен и е правил всичко възможно да не му проличи. Българинът разби на финала на Мастърса в Синсинати екстравагантния австралиец Ник Кириос, за да вдигне първата си титла от такъв висок ранг.

"Бях толкова нервен. Опитвах се да не го показвам", обясни първата ни ракета. По никакъв начин обаче не му пролича, че се тресе от нерви, защото беше сигурен при най-важните точки и нито веднъж не позволи на съперника да го превъзхожда в ключовите моменти от мача.

"Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там", разкри Григор.

Той се чувства на седмото небе след спечеления Мастърс, но призна, че радостта в спорта не е много дълга - по-дълга е тежката работа.

"Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа", сподели българинът, който от днес е девети в световната ранглиста.

Запитан дали трофея от US Open е следващата му цел, Димитров бе категоричен: "Да, това винаги е целта, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва".

Sporta.bg проследи на живо финала Григор Димитров-Ник Кириос - вижте всичко по-интересно ТУК.