Сами се бихме срещу Русия за старт на Европейското по волей

България падна с 0:3 (23:25, 20:25 и 19:25) гейма от Русия на старта на Евроволей 2017. Подопечните на Пламен Константинов почваха лошо във всеки от трите части и после гонеха дивото. 

В крайна сметка Сборная се възползва не от някаква супер игра, а от досадни грешки на нашите. Така България ще опита да се реваншира за поражението срещу фаворита в групата в оставащите 2 мача. Те са срещу Испания в събота и срещу Словения в понеделник.

България бе в състав: Георги Братоев, Розалин Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Николай Николов, Цветан Соколов и Теодор Салпаров – либеро.

В началото на първия гейм Русия натрупа аванс от 5 точки. При второто техническо прекъсване България стопи изоставането си до 2, след което изравни при 19:19. В края играта бе точка за точка, но две грешки в нашия състав доведоха до загуба на първия гейм.

Руснаците започнаха по-добре и във втората част като почти през целия гейм водеха с 4-5 точки, за да поведат с 2:0. Натежаха и грешките на българския тим при изпълнение на начален удар. Тимът, воден от Сегей Шляпников, продължи да играе по-уверено и в третия гейм и закономерно стигна до успеха. 

Най-резултатен за българския тим бе Розалин Пенчев със 17 точки (3 блокади). За Русия Максим Михайлов и Дмитрий Волков записаха по 12.