Русия е еврошампион по волей след мега драма с Германия

Когато германци и руснаци се срещнат в Полша чувствата няма как да не са свръхемоционални. И то не само заради историята. Ето защо финалът на Евроволей 2017 в Краков между тези две нации нямаше как да бъде обикновен.

Русия взе златните медали и титлата след 3:2 гейма. Бундестимът изненадващо даде голям отпор на фаворита. За съжаление обаче малко не достигна на немците, за да подненсат още една супер сензация в Полша. Вчера подопечните на Андрея Джани обърнаха Сърбия от 0:2 до 3:2, сега също бяха близо до това, но не успяха. Макар че водеха с 5:2 точки в тайбрека, братушките се съвзеха и триумфираха. След 3:2 гейма (25:19, 20:25, 25:22, 17:25, 15:13) в "Таурон Арена" радостта бе за тях.

"Сборная" и Бундестимът си размениха по два гейма, в които те постоянно се редуваха като доминиращи. В четвъртия гейм Бундестима буквално премаза опонента си и влезе с психологическо предимствои в решителната част. В крайна сметка състезателите на Сергей Шляпников записаха успех и вдигнаха трофея в надпреварата. 

Най-резултатен за Русия бе диагоналът на Зенит Максим Михайлов с 15 точки (1 блокада), а Дмитрий Волков завърши с 12 точки (3 аса, 4 блокади). За Германия Джорджи Грозер отново бе над всички с 23 точки (4 аса, 2 блокади), но не бе достатъчно за победа. 

Въпреки това германците записаха рекорд в историята на тима, окичвайки се със среброто на шампионата.